Faveur is “het zusje van” kringloop & ontmoetingsplek De Doorsluizer en is opgericht door het bestuur van stichting De Doorsluizer. Faveur is een nieuw en eigen concept, maar de kernwaarden “duurzaamheid” en “verbinding” staan  ook hier centraal. Meer hierover is te lezen op de website van De Doorsluizer.

Hoe ‘Faveur’ geboren werd
Faveur is ontstaan uit de overvloed van waardevolle spullen en kleding die ingeleverd worden bij De Doorsluizer. De topkwaliteit merkkleding, design- en vintage items zouden beter tot hun recht komen in een andere context. Ruimtelijker en met meer overzicht. Vanuit dit gedachtegoed werd een nieuw concept werd geboren. Een chique, eigentijdse winkel met kostbare tweedehands goederen. Vintage, design, antiek, zeldzaam, kunst, A-merken, ambachtelijk gemaakt, uniek, etc. En dit alles voor een eerlijke prijs.

Hoe vind je nu een passende naam die allure heeft én luxe uitstraalt, ondanks dat het gaat om gebruikte goederen? Namen als ‘krenten-uit-de-pap’ en ‘de pareltjes van De Doorsluizer’ kwamen voorbij, maar haalden het niet. Toen de naam ‘FAVEUR’ geopperd werd door een creatieve vriend van de stichting, voelde dit voor iedereen kloppend. Faveur… doet deze naam je niet direct denken aan een chique winkel in een dure winkelstraat van Parijs? Precies dát gevoel willen we je geven met een winkelervaring bij Faveur. 

Bij Faveur verkopen we goederen van meer waarde, staan we voor klantvriendelijkheid en maken we een statement voor duurzaamheid.

Wie zijn wij?

V.l.n.r. Judith, Joëlle, Frans, Ingrid en Paula. 

Wij runnen met trots Faveur. Maar wie zijn wij precies? Onderstaand een citaat en drie kernwoorden van elk bestuurslid voor een eerste kennismaking:

Judith: Bezige-bij, betrouwbaar en gepassioneerd.
‘Ik ga voor samen werken aan duurzaamheid.’

Joëlle: Duizendpoot, ambitieus en doorzetter.
‘Ik ga voor zingend samen duurzaam bezig zijn.’

Frans: Idealist, optimist en verbinder.
‘Ik ga voor het redden van zoveel mogelijk spullen, in verbinding met anderen.’

Ingrid: Verbinder, betrokken en enthousiast.  
‘Ik ga voor samen dromen in de praktijk brengen.

Paula: Ondernemend, creatief en betrouwbaar.
‘Ik ga voor het opnieuw in de spotlights zetten van zowel spullen, als mensen.’

Meer over onze bestuursleden kan je lezen op de website van De Doorsluizer.

Wil je meer lezen over onze duurzaamheids-reis? Lees dan één van onze blogs waarin één van de bestuursleden deelt:

‘Tweedehands kleding kopen: dat was iets wat ik nog nooit had gedaan!’