Juiste waarde toekennen
Bij Faveur willen we kleding en spullen de juiste waarde toekennen. We erkennen het proces, de tijd, energie, middelen en grondstoffen achter de producten die we gebruiken. Als tegengeluid richting deze “wegwerpmaatschappij” vinden we het van meerwaarde om kleding en goederen een tweede kans te geven bij een nieuwe eigenaar. 

Duurzame merkkleding
In Faveur is voornamelijk kleding te vinden. De kleding wordt nauwkeurig geselecteerd op kwaliteit, waarin het type materiaal een grote rol speelt. Zo hangen er bijvoorbeeld items van mooie en duurzame materialen in onze winkel, zoals linnen, zijde, viscose en wol. Het aanbod qua merken is zeer uiteenlopend. Zo vind je bij Faveur kleding van Costes, Scotch & Soda, Tommy Hilfiger, Nikkie, Colourful Rebel en Ralph Lauren, maar is er ook de kans dat je er een vintage Levi’s jeans, King Louie jurk of Hugo Boss blazer scoort.

Kwaliteit kleding
Naast het materiaal en het merk, is ook de conditie van het kledingstuk een voorwaarde in ons selectieproces. De kledingstukken die we verkopen zien er nog zo goed als nieuw en netjes uit. Zo vind je soms ook een nieuw en hip kledingstuk van modeketens zoals H&M en Zara in onze rekken tegen een scherpe prijs.

Vintage items en goederen met meerwaarde
Naast kleding bestaat ons assortiment uit vintage, retro, antiek, kunst, (Deens) design, brocante en mooie accessoires en meubels voor in huis. Toch wordt niet elk kostbaar item dat binnenkomt bij De Doorsluizer zomaar verplaatst naar Faveur. Een handgemaakt meubel of uniek artwork wint het natuurlijk van een IKEA tafel of eenvoudige lijst. Zo proberen we goed onderscheid te maken tussen wat eenvoudig verkrijgbaar is en wat bijzonder, oud of zeldzaam is. Zo zijn er bijvoorbeeld originele Perzische tapijten te vinden in Faveur en moderne namaakvarianten in De Doorsluizer. Bij Faveur streven we naar kwaliteit. Bij het selectieproces wordt rekening gehouden met de woon- en kledingtrends van deze tijd, maar ook met de zeldzaamheid van een stuk en de maker of ontwerper achter een item.

Dagelijks nieuw assortiment
Omdat wij geen standaard winkel zijn hebben wij onze items niet ‘op voorraad’. Maar goed nieuws: ons assortiment wordt wél bijna dagelijks aangevuld!  Wil je hier niets van missen? 

Volg ons dan op onze socials!